Home » Buiten schilderen? Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten!

Buiten schilderen? Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten!

door de Redactie van MNLK
Verfen

Het is belangrijk om goed op te letten bij het schilderen van de buitenkant van je huis. Als je het goed doet, geeft het niet alleen veel voldoening, maar het kan je ook veel geld besparen op dure reparaties en zorgen dat je huis zijn waarde behoudt. In dit artikel gaan we de 5 meest voorkomende fouten bespreken die mensen maken bij het schilderen van de buitenkant van hun huis. Maar voordat we daaraan beginnen, hebben we een belangrijke tip voor je!

Bij hoge temperaturen schilderen

Een veelgemaakte fout is schilderen wanneer het te warm is. Het beste moment om buiten te schilderen is wanneer het ongeveer 20 graden Celsius is. Als het warmer is, kan de verf te snel drogen en krijg je strepen en een ongelijkmatig resultaat. Bij extreem heet weer kan de verf zelfs gaan borrelen en slecht hechten, wat problemen geeft.

Niet goed ontvetten

Het is superbelangrijk om het oppervlak goed schoon te maken voordat je gaat schilderen. Vooral oude verf buiten kan vettig worden door vuil in de lucht. Gebruik daarom een speciale verfreiniger om die vettige laag weg te halen, want gewone ammoniak is meestal niet genoeg. Als je dit overslaat, kan de nieuwe sigma verf niet goed aan het oppervlak plakken en krijg je problemen.

Kitten van kieren

Het is geen goed idee om kieren tussen stenen en houtwerk dicht te maken met kit. Die kieren zijn eigenlijk bedoeld om vocht uit de stenen te laten ontsnappen. Als je ze dicht, kan de verf gaan afbladderen en kunnen er andere problemen ontstaan. Laat die kieren dus maar open, zodat het vocht weg kan.

Het behandelen van dakgoten met verf

Het is geen goed idee om dakgoten met gewone glanzende verf te schilderen. De houten bekleding rondom zinken dakgoten is meestal een beetje vochtig, en als je glanzige verf gebruikt, kan die gaan bladderen. Het is beter om vochtregulerende verf te gebruiken, zoals een speciale soort verf die alles in één keer doet, of een goede buitenbeits.

Veel te dik plamuren

Buiten moet je voorzichtig zijn met plamuren en deze het liefst in dunne laagjes aanbrengen. Hout kan namelijk uitzetten en krimpen, en als je te veel plamuur gebruikt, kunnen er scheurtjes in de verf ontstaan en problemen met vocht. Dus, sta jij op het punt om buiten te gaan schilderen? Let dan zeker op deze 5 meest gemaakte fouten voor een glanzend resultaat!