Van jongs af aan worden we al klaargestoomd voor een voorafbepaalde route. Een carrièrepad die we moeten belopen, het huisjeboompjebeestje moeten afvinken, het moeten van wat hoort. Maar wat als je die carrière of route die je bewandeld nou helemaal niet je ding is? Wat als je iets compleet anders wil doen met je leven?
In deze spraakmakende documentaire van GANT genaamd Flipping the Ladder (geproduceerd door Rashida Jones) bespreken ze meerdere voorbeelden van mensen die het roer om hebben gegooid. De traditionele weg is namelijk niet voor iedereen weggelegd.
Tegenwoordig kunnen we – mede dankzij het internet en een veranderende cultuur omtrent tradities – kiezen om de ‘ladder te flippen’. Ik was je al voor. Nu jij nog!
“What if the next step in your career isn’t up? Climbing the career ladder isn’t the only road to success anymore – the ladder can be flipped over. In the new documentary by GANT we follow three potential career flippers on their journey toward a new direction in life.” #flippingtheladder
Meet de Flippers
“Dr. Don Vaugn is de eerste flipper in de documentaire. Hij is een Amerikaanse neurowetenschapper en wetenschapscommunicator. Zijn research is gefeatured op o.a. Ted Talk en TIME Magazine. In de documentaire laat hij zien hoe ons brein ons gedrag beïnvloedt wanneer er veranderingen ontstaan en hoe je jouw dagelijks gebruiken kan doorbreken.
Onder de drie professionals zitten ook nog twee vrouwelijke flippers. Een van deze professionals is Katherine Siemonko, oprichter en voorzitter van de Women’s March Alliance. Na 15 jaar in corporate Amerika te hebben gewerkt, en daar o.a. gevochten te hebben voor gender equality, besluit Katherine nu haar carrière om te gooien.
De andere ‘’flippster’’ is Nava Ashra. Nava heeft een Ph.D. in Economie aan de Harvard University afgerond en is nu Professor of Economics aan de London School of Economics en Business. De documentaire laat zien hoe zij persoonlijke voldoening haalt uit haar dagelijkse werk en carriere in het algemeen.”
Check ook: Het creatief gevonden ‘The Gap’ is zowel kunstzinnig als confronterend