Home » Hoe verhoudt het Engelse voetbal zich tot Nederlands voetbal omtrent de corona crisis? 

Hoe verhoudt het Engelse voetbal zich tot Nederlands voetbal omtrent de corona crisis? 

door de Redactie van MNLK
Voetbal Engeland

Het is een moment waar veel supporters lang naar uit hebben gekeken; de hervatting van de verschillende internationale competities. Naast de Nederlandse competitie werden ook de nationale competities van Engeland, Frankrijk en Spanje hervat. Het levert fraaie voetbalwedstrijden op zoals de komende voetbalwedstrijden, al zit er nog geen publiek op de tribunes. Hoe verhoudt het Engelse voetbal zich tot het Nederlands voetbal, wanneer we kijken naar de manier waarop wordt omgegaan met het coronavirus? In dit artikel lees je hier meer over. 

Groot voordeel, met de abonnementen van verschillende providers kun je tegenwoordig vrijwel iedere wedstrijd van je favoriete internationale voetbalclub vanuit huis bekijken. Zo hoef je geen van de spectaculaire Premier League wedstrijden te missen! Wat is jouw favoriete club? Kies je voor het swingende voetbal van Manchester City, of ga je voor het behouden spel van een club als Chelsea of Manchester United? 

Het voetbal & de corona crisis

Fans vooralsnog niet op de tribune in Europa 

In geen van de grote Europese competities is het momenteel mogelijk om een wedstrijd live in het stadion te bezoeken. Fans worden thuis gehouden door de verschillende overheden! Wel verschillen de diverse competities in hun toekomstperspectief. Zo werd van de Engelse competitie gezegd dat fans in Engeland mogelijk weer naar het stadion mogen op korte termijn. Of het ook daadwerkelijk zover komt is nog te bezien. Immers, ook over de Nederlandse voetbalwedstrijden werd gezegd dat deze weer met fans gespeeld zouden worden in de komende maanden. Het lijkt er vooralsnog op dat er dit seizoen geen wedstrijd met publiek gespeeld zal worden. 

Experimenteren in de Nederlandse competitie 

In de Keuken Kampioen Divisie zijn inmiddels een aantal proeven georganiseerd, waarbij een kleine groep supporters de wedstrijd in het stadion mocht bekijken. Ieder van de groepen die in het stadion aanwezig waren, beleefden de wedstrijd op een andere manier. Sommige groepen mochten uitbundig juichen, terwijl andere groepen ook bij een doelpunt op hun plek moesten blijven zitten. Dat laatste lijkt enigszins op de situatie net na de eerste de lockdown. Ook toen mochten er mensen naar het stadion komen, mits zijn niet juichten bij een doelpunt. 

Bij de bekerfinale geen fans in het stadion 

Inmiddels is duidelijk geworden dat er tijdens de finale van de beker in Nederland geen fans in het stadion zullen zitten. Dit heeft de KNVB in een officieel bericht bekendgemaakt. De vraag is of er aan het begin van het komende seizoen wel weer supporters aanwezig mogen zijn. Dit zal sterk afhangen van het aantal mensen dat op dat moment gevaccineerd is in Nederland. 

Aantal ingeënte mensen in Engeland veel groter 

Het is niet gek om te denken dat er in Engeland eerder supporters in het stadion zullen zitten dan in Nederland. In Engeland ligt het aantal ingeënte burgers vele malen hoger dan in ons eigen land. Het maakt dat er weer veiliger grote evenementen georganiseerd kunnen worden, waarvan een voetbalwedstrijd een voorbeeld is. Het is nog onduidelijk of men er in Engeland voor zal kiezen om het volledige stadion te vullen, of dat ook daar eerst in kleinere groepen gewerkt wordt. 

Financiële strop voor voetbalclubs 

Voor voetbalclubs heeft de coronacrisis grote gevolgen. Doordat veel clubs hun supporters met een seizoenkaart terugbetalen, lopen ze een grote pot met geld mis. Daar komt nog bij, dat er over het algemeen rondom de wedstrijden duizenden euro’s verdiend wordt aan de verkoop van hapjes en drankjes in het stadion. Ook die inkomsten lopen voetbalclubs op dit moment mis. Misschien een klein voordeel; doordat we op dit moment niet op vakantie kunnen hebben meer mensen het budget om straks een seizoenkaart bij hun favoriete club af te nemen voor het komende seizoen! 

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De 10 duurste voetbaltransfers ooit
En deze: Voetbalkleding van jouw favoriete club

Lees ook