Home » Nadelen van elektrisch rijden

Nadelen van elektrisch rijden

door de Redactie van MNLK
Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is natuurlijk steeds meer in opmars. Waar de één het fantastisch vindt, is het voor de ander helemaal niets. Zoals je dus kunt zien, zijn de meningen hier nogal over verdeeld. Ondanks dat zijn er allerlei verschillende scenario’s te bedenken waarin de één het ineens juist wel fijn vindt en de ander juist weer niet. Het is dus lastig om daadwerkelijk te zeggen of je het wel of niet iets vindt. Het grootste bezwaar is namelijk voor veel mensen vaak de actieradius, maar wanneer je ze dan vraag hoeveel kilometer ze daadwerkelijk rijden, dan volstaat soms vaak één keer per week laden. Kortom, voldoende stof om over te hebben. In dit artikelen lees je er alles over.

De elektrische auto

Een elektrische auto is in tegenstelling tot een brandstof auto een auto die rijdt op elektriciteit. De motor van deze auto’s worden aangedreven door een enorme batterij, die vaak in de bodem van de auto zit verwerkt. Naast de volledig elektrische auto, bestaan er ook de hybride auto’s. Deze auto’s rijden voor een deel op brandstof en voor een deel elektrisch. De actieradius van deze auto’s is in het gunstigste geval vaak niet heel veel meer dan tussen de 20 en 40 kilometer. Net genoeg voor een ritje naar de supermarkt en weer terug.

De veel gehoorde bezwaren

voor iedereen die momenteel nog geen elektrische auto rijdt, is het goed om zich er vast op voor te bereiden dat het een kwestie van tijd is voordat je ook aan de beurt bent. Vooral wanneer je nu zakelijk rijdt, zal je werkgever ogenschijnlijk de volgende auto in het kader van een stuk milieuverantwoord ondernemen volledig elektrisch willen hebben. Om je een idee te geven welke bezwaren er allemaal worden genoemd om er maar voor te kunnen zorgen dat ze er niet aan hoeven te geloven, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

De actieradius

Ondanks het feit dat je de mogelijkheid hebt tot het opladen van je auto met een laadpaal voor thuis, zijn er nog steeds ontzettend veel mensen die vallen over het feit dat de actieradius van een auto beperkt is. Toch zien we, dat vooral deze mensen vaak helemaal geen enorme afstanden hoeven te overbruggen en dus in principe hier helemaal niets van merken. Wanneer de auto bijna leeg is, kunnen ze deze ‘s nachts aan de lader doen, waardoor de auto tijdens het slapen gewoon weer oplaad. Kortom, een loos bezwaar dus. Daarnaast is het vaak op het werk ook mogelijk om te laden, waardoor je er in principe tijd mee wint wanneer je het afzet tegen een tankbeurt.

Het opladen duurt lang

Het opladen van een elektrisch voertuig kan inderdaad even duren. Het maakt dan niet uit of je een elektrische fiets, e-chopper of auto wilt opladen. Toch zijn er tegenwoordig voor de elektrische auto allerlei mogelijkheden om dit veel sneller te kunnen doen. Met de zogeheten snelladers heb jij je accu vaak binnen een minuut of 20 weer op 80 procent.

Conclusie

Zoals je kunt lezen vallen de bezwaren in principe reuze mee. Toch zijn er nog altijd mensen die de voorkeur geven aan het rijden in een benzineauto. Uiteraard is hier helemaal niets mis mee en moet iedereen dit helemaal voor zichzelf weten. Houd er alleen wel rekening mee, dat de kans groot is dat je op termijn ook zelf zou moeten overstappen naar elektrisch. Als het niet is omdat je werkgever dit wil, dan is het wel omdat het vanuit de overheid wordt gestuurd. Je kunt jezelf er dus maar beter vast op voorbereiden, want de bezwaren zoals deze door velen worden geschetst, zijn in de praktijk vaak ontzettend gemakkelijk te weerleggen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Lees ook