Stel je wil een webwinkel beginnen, maar je hebt geen ruimte voor een magazijn. Zet dan je plannen vooral niet in de ijskast, want de oplossing is dropshipping. Hierbij plaats jij gewoon de spulletjes die je wilt verkopen in je onlineshop. Komt er een bestelling binnen? Dan stuur je deze door naar de leverancier. Deze verpakt en verzendt de bestelling dan naar je klanten. Qua betaling gaat het meestal als volgt. De klant betaalt aan jou en jij ontvangt van de dropshippingleverancier maandelijks een factuur voor de ingekochte artikelen.
Onderneem zonder grote financiële investering -> dropshipping
Dropshipping is relatief gemakkelijk en daarom ideaal voor als je pas van start gaat met je webshop. Behalve dat je geen opslagruimte nodig hebt, hoef je geen grote investering te doen om een voorraad in te slaan. Wel is het zo dat je met dropshipping een lagere marge overhoudt dan als je de producten vooraf bestelt en rechtstreeks verstuurt.
Met dropshipping krijgt de leverancier namelijk vaker kleine bestellingen. Hierdoor zijn de groothandelsprijzen minder scherp dan wanneer je in één keer een grote voorraad afneemt. Dus heb je een grote garage en wat kapitaal over? Dan is het te overwegen om te zorgen voor een eigen voorraad.
Vind de juiste dropshippingleveranciers
Zie je dropshipping wel zitten? Dan moet je op zoek gaan naar leveranciers die volgens deze methode willen werken. Er zijn dropshippingleveranciers in allerlei categorieën. Via dropshipping kun je namelijk van alles verkopen: van fietsen tot en met cartridges en van huisdierbenodigdheden tot en met witgoed. Er zijn dropshippingleveranciers die gespecialiseerd zijn in één categorie.
Heeft jouw onlineshop echter een breed assortiment? Dan kun je terecht bij diverse overkoepelende organisaties, zoals Oberlo en Spocket waar je een breed aanbod aan artikelen vindt. Een andere manier om je webwinkel te vullen is door gericht naar aanbieders te zoeken en zelf de dropshipping met ze te regelen. Zo kun je van je onlineshop echt iets bijzonders maken door enkel met jouw favoriete producenten te werken.
Houd er ook rekening mee dat er verschillen zitten tussen nationale en internationale dropshippingleveranciers. Zo is de marge bij buitenlandse aanbieders vaak hoger, maar moet je ook weer rekening houden met langere levertijden.
Check ook -> Dit zijn de 7 beste podcasts voor ondernemers! & De 5 beste boeken die je moet lezen als je welvarend wilt worden