Stel je begint voor jezelf als zzp’er. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel, je maakt een website en al snel krijg je je eerste opdrachten binnen. Je maakt afspraken, je gaat aan het werk en op het moment dat jij je werk inlevert, krijg je te horen dat de klant hier niet akkoord mee gaat. Jij hebt echter het idee dat jij precies gedaan hebt wat de klant vroeg en kan dat ook bewijzen omdat jullie een contract hebben opgesteld. De klant weigert echter om jou uit te betalen. Wat nu? In dit geval is het goed om juridische hulp in te schakelen. Veel ondernemers hebben daarom een rechtsbijstandverzekering, maar wat als je deze niet hebt afgesloten? Ook dan kun je nog altijd een beroep doen op een jurist. Wij laten je graag zien hoe.
Rechtshulp on demand
Wanneer je rechtshulp nodig hebt, maar daar als ondernemer geen speciale verzekering voor hebt afgesloten, is er nog altijd geen man overboord. Je kunt namelijk rechtshulp van Univé ontvangen zonder dat je daarvoor een doorlopende verzekering hoeft af te sluiten. Je kunt bij deze verzekeringsmaatschappij namelijk ook terecht voor rechtshulp on demand. Zoals de naam van deze dienstverlening al doet vermoeden, kun je je melden bij Univé op het moment dat jij meteen een jurist nodig hebt. Je kunt dit doen door naar de site van Univé te gaan en daar een aantal vragen te beantwoorden. Op basis hiervan wordt gekeken naar welk soort jurist jij nodig hebt. Is dit eenmaal duidelijk, dan krijg je een offerte te zien. Dit is het bedrag dat jij moet betalen om met een jurist aan jouw probleem te werken. Ga je akkoord met deze offerte, dan kun je gelijk met een jurist van Univé in contact treden.
Wat mag je verwachten?
Niet iedere ondernemer is op de hoogte van alle regels en wetten die gelden voor zzp’ers en hun klanten. Bovendien heeft ook niet iedere zzp’er tijd en zin om zelf de wetboeken na te pluizen. Vandaar dat de rechtshulp on demand een ideale oplossing is. Jij kunt op deze manier snel in contact komen met een jurist die met jou naar jouw zaak zal kijken. De jurist kijkt wat de juridische grond is voor de weigering van jouw klant en zal kijken of dit hout snijdt. Is dit niet het geval, dan kan de jurist jou helpen om een brief op te stellen die je naar jouw klant kunt sturen. Zo kun je op professionele wijze je probleem afhandelen. Dit is altijd beter dan wanneer je het conflict laat escaleren.
Heb je vaker hulp nodig?
Als ondernemer kun je vaker met juridische problemen in aanraking komen. In principe kun je iedere keer weer van rechtshulp on demand gebruikmaken, maar je kunt er ook voor kiezen om jezelf doorlopend te verzekeren voor rechtsbijstand. Op die manier heb je altijd een expert achter de hand die even met jou mee kan kijken wanneer je juridische vragen hebt.
Feedback: info@mnlk.nl